sunnuntai 2. joulukuuta 2012

KT: Kuulumisia Erlien tapaan

Hei kaikki & kiitos uusille lukijoille. :) Anteeksi, etten ole postaillut taaskaan yhtä aktisti kuin ennen. Syytän jälleen koulua, vielä muutama koe jäljellä. Huomenna alkava viikko lähes kokonaan lomaa, joten postauksia toivonmukaan tiedossa. Olisin muuten tehnyt teille joulukalenterin, mutta Blogger vihoittelee kuvatilan puutteesta (eli en viitsi tunkea tänne lisäksi joulukalenteri kuvia). Toivottavasti tykkäätte tästä. Tarina on Erlien minäkerronnalla toteutettu (päiväkirja tyylillä). Ajankohta vaihtelee, mutta etteköhän te tajua sen tekstin myötä.

Rakas päiväkirja, Eternie täällä taas. Oudoksun itsekin sitä, että päätin jäädä pidemmäksi aikaa. Minun kuitenkin täytyy. Sisareni on jättänyt taloutensa aivan heitteille.
Eteinen näyttää karmealta ja on suorastaan pöyristyttävää, että Silvania ei tee asialle mitään. En koe tarpeen edes kuvailla muuta sekasortoa. Onneksi olen saanut muut siivoamaan hieman.
Siivottomuus ei ole ainoa epäkohta. Kaikki, jotka olen tavannut -sisareni mukaanlukien- ovat tavalla tai toisella omituisia. Joudun jatkuvasti järkyttymään milloin mistäkin.
Esimerkiksi Silvanian aviomiehen, Alecin pikkusisar Corinna. Tyttö on kymmenvuotias -minua kaksi vuotta vanhempi- ja tyhmä kuin saapas. Tiedän, että vertauskuva on hävytön, mutta se on totta. Joudun  toistelemaan jatkuvasti sitä, etten minä leiki hänen kanssaan yhtikäs mitään.
Hänen yleissivistyksensä on myös pahasti puutteellinen. Pyysin Corinnaa luettelemaan kaikki englannin kuninkaalliset ja heidän syntymävuotensa, eikä hän osannut. Kysyin tietääkö hän yhtäkään kuninkaallista. Usko tai älä päiväkirjani, vastaus oli: ''Tuhkimo!'' En käsitä miten hänelle annettiin mahdollisuus ottaa Alecin naimisiinmenon myötä ylväs sukunimemme.
Häpeäkseni joudun myöntämään, ettei Silvaniallakaan paljoa paremmin mene. Hän sentään pukeutuu nyt soveliaammin ansiostani. Järkytyksekseni hänellä ei ole ollenkaan palvelusväkeä. Hän myöskin kommunikoi kovin vähän. Alec yrittää saada häntä sosiaalisemmaksi.
Minun yrittäessäni puuttua asiaan Alec usein tukkii suuni. Kirjaimellisesti. En ymmärrä miten hän julkeaa tehdä niin. Alec ei pidä mielipiteistäni, mutten minäkään juurikaan pidä hänestä.
Hämmennykseeni löytyy vielä lisää esimerkkejä, kuten Elijahl. Olin odottanut Silvanian biologisen veljen tapaamista. Hän osoittautuikin sangen.. persoonalliseksi tapaukseksi. Poika parka näytti jonkin lasten satukirjan hattarakansalaiselta halpakopio käsilaukkuineen ja rusetteineen.
Huomautin asiasta ja utelin miten hän viitsii näyttää siltä, vaikka hänet rinnastetaankin sukuumme jossainmäärin. Vastaus oli epämääräistä soperrusta.
Alec puolestaan kysyi miten minä viitsin sanoa niin Elijahlille. Puolustin tietysti itseäni, sillä, että kerroin totuuden. Elijahl parka näytti olevan kovinkin eksyksissä elämässään. Pahimmassa tapauksessa häntä voisi luulla tytöksi.
Yhtenä päivänä herra Atawari tuli käymään. Hän etsi Alecia, joka ei ollut kotona. Odotellessa joimme teetä ja keskustelimme sukujemme rikkauksista. Herra Atawarikin pukeutuu kummallisesti, mutta hän sentään vaikuttaa fiksulta.
Tai vaikutti. Alecin ilmaantuessa paikalle herra Atawari unohti minut täysin. Ennenkuulumatonta. Ensikerralla, kun tapaamme aionkin kysäistä missä hänen vaimonsa on. Saisi tuoda naisen näytille.
Nyt minun täytyy lopettaa. Corinna pitää jälleen kummallista meteliä yläkerrassa. Viimeksi hän yritti opettaa kilpikonnalleen agilitya. Näkemisiin päiväkirjani. Yritän pysyä järjissäni täällä, sukuni viimeisenä toivona.

Tässä kaikki tälläkertaa. Anteeksi vielä tönkkö otsikko ja pahoittelut Erlien näkemyksistä, eivät varmaan miellytä kaikkia. Ensipostaukseen!

Noki-chan & nukkeväki.

4 kommenttia:

Miku_6 kirjoitti...

Eterniellä on varsin mielenkiintoisia näkemyksiä porukastanne. 8)) Toivottavasti sopeutuu... edes hieman.

Kuunkukka kirjoitti...

Öö.. En oikee tiiä mitä sanois:D tästä tulee mielenkiintosta:D Siitä miten Eternie sinne sopeutuu.

Siiri kirjoitti...

Oli jotenkin hauska lukea tätä. :D
Alko naurattamaan. xd
Erlie tuo ihanaa kontrastia nukkeperheeseesi. :3

www.weheartpullips.blogspot.com

LAURI kirjoitti...

Hahah xD Erlie paralla on paljon kestettävää. Tällainen vaihtelu kumminkin on varmasti ihan hyväksi hänelle. Jospa tuo Silvakin tuosta avautuisi niin tarina saattaisi taas edetä hieman :>